Om oss

Foto: Adina Ponzio/CFFC.se

I december 2022 grundades Svenska Universitetshockeyföreningen, SUHF, i syfte att utveckla svensk universitetshockey. 

Vår ambition är att etablera universitets- och högskolehockey i Sverige och därigenom skapa en attraktiv plattform där ishockeyspelare efter gymnasieexamen kan kombinera sin passion för idrotten med högre utbildning för att främja långsiktig framgång och välbefinnande, både på och utanför isen. 

Vilka är vi?

Organisation

Svenska Universitetshockeyföreningen, SUHF

SUHF är en ideell intresseförening bestående av deltagande spelare och ledare från samtliga lag i SUHL.

I SUHF:s styrelse sitter både nuvarande och före detta spelare som alla har erfarenhet från såväl svensk som internationell ishockey hela vägen från ungdom till junior och senior. Tillsammans samlar styrelsemedlemmarna också hundratals matcher på universitets- och högskolenivå. 

Föreningen är medlem i specialidrottsförbundet Sveriges Akademiska Idrottsförbund, SAIF.

Svenska Universitetshockeyligan, SUHL

SUHL är en nationell universitets- och högskoleliga som drivs och organiseras av SUHF. 

Ligan har sina egna tävlingsbestämmelser men förhåller sig även till bestämmelser och regelböcker framtagna av respektive specialidrottsförbund (SAIF och SIF) samt Riksidrottsförbundet.

SUHL är från och med säsongen 2023/2024 en officiell nationell liga under Svenska Ishockeyförbundets paraply.

SUHL

Stommen i allt vi gör

SUHF:s värdegrund

Akademiskt Engagemang

Vi värdesätter och främjar en stark koppling mellan studier, idrott och näringsliv. Genom att uppmuntra ishockeyspelare att satsa på högre utbildning skapar vi en plattform där kunskap och idrott samverkar för att stärka individen både på och utanför isen.

 

Balans i Livet och Glädje

Vi tror på vikten av att skapa en balanserad livsstil byggd på glädje. Genom att erbjuda möjligheter att integrera idrott och studier strävar vi efter att främja fysiskt, mentalt och akademiskt välbefinnande för långsiktig framgång.

 

Fair Play och Respekt

Fair play är kärnan i vår verksamhet. Vi värnar om en respektfull och inkluderande atmosfär där varje individ, oavsett bakgrund, etnicitet, kön eller skicklighetsnivå, behandlas med värdighet och respekt.

 

Personlig Utveckling

Vi är dedikerade till att främja individers personliga utveckling. Genom att erbjuda möjligheter till engagemang, inflytande och ansvar, strävar vi efter att skapa en miljö där varje individ kan upptäcka och utveckla sin fulla potential.

 

Upplevelse och Gemenskap

Vi värnar om att bygga en stark gemenskap samt erbjuda underhållande och minnesvärda upplevelser. Genom att skapa mötesplatser och evenemang för ökad interaktion strävar vi efter att stärka banden mellan spelare, fans och andra intressenter.

Vill du komma i kontakt med oss för mer information om SUHF, SUHL eller hur du kan vara med i den fortsatta utvecklingen av svensk universitetshockey?

Hör av dig till info@studenthockey.se eller ta kontakt direkt med någon av styrelsemedlemmarna i Svenska Universitetshockeyföreningen.

Under Nyheter kommer det även regelbundet att publiceras artiklar som beskriver historien om SUHF och satsningen bakom SUHL mer i detalj.