23 November 2023

Chalmers Blue McRangers
Foto: Erik Aerts/CFFC.se
chalmers blue mcrangers

Fokus: Chalmers Blue McRangers - 80-åringarna som siktar på titeln

Under en tid framöver kommer ni få lära känna lagen som deltar i Svenska Universitetshockeyligan. Först ut i denna artikelserie är Chalmers Blue McRangers.

Med ursprung så långt bak som 1943 har föreningen nu funnits i hela 80 år och är därmed det äldsta laget som deltar i SUHL denna säsong. Hemmamatcherna spelas i Frölundaborg, en arena som när den inte huserar de snabbskrinnande Chalmersspelarna också är bas för Frölunda HC.

De flesta som representerar Chalmers Blue McRangers kommer från Göteborgsregionen, men även stora delar av övriga Sverige representeras i truppen. Till denna säsong har Chalmers dessutom breddat sommarens scouting och rekryterat fyra internationella spelare, varav två nordamerikaner. Spelarna i laget studerar på Chalmers tekniska högskola i Göteborg, en institution med ca 10 000 studerande och som av många anses vara ett av de främsta lärosätena i Sverige.

Knappt 400 personer hade tagit sig till Frölundaborg när premiären av SUHL spelades mellan Chalmers Blue McRangers och HKL Make Believes i slutet av september. Foto: Adina Ponzio/CFFC.se

Förväntningarna i Göteborg är höga inför den första officiella säsongen med SUHL. Laget har siktet inställt på en topplacering och att ta sig an det kommande slutspelet med en bra form i ryggen. Med samma publikstöd under resterande hemmamatcher som i premiären kommer det bli svårt för samtliga motståndarlag att knipa några poäng på västkusten.

Från Chalmers ses många positiva aspekter med den nya ligan. Bland annat lyfter ordförande Erik Lilja fram att både framtida spelare och andra studenter ges möjligheten att få en större inblick i vad föreningens verksamhet handlar om tack vare satsningen, samt att det generella intresset för hockey på Chalmers kan lyftas ytterligare.

Fun fact: En av dagens medlemmar i föreningen har varit aktiv sedan 80-talet

Chalmers kan någorlunda tryggt stoltsera med att ha den mest trogna medlemmen av alla lag i SUHL

Förutom SUHL spelar Chalmers parallellt i division 4 Göteborg för att hålla ångan uppe till de viktiga universitetsmatcherna. Föreningen har till säsongen slagit nytt medlemsrekord, men har som ambition att alla medlemmar ska få spela matcher med laget i division 4 under vintern.

Utöver hockeyeventen arrangerar föreningen inga andra regelbundna studentaktiviteter men spelarna ställer upp ett par gånger om året och jobbar i garderoben under FestU, ett av många studentevenemang på Chalmers.

Erik Lilja, ordförande i Chalmers Blue McRangers samt en av intiativtagarna till SUHF, släpper ut känslorna vid ett förlösande mål under matchen mot EHVS Lakers. Foto: Erik Aerts/CFFC.se

Tre snabba med ordförande Erik Lilja:

Vad är er bästa merit i laget denna säsong?

Spelare med SHL-erfarenhet från förra säsongen 2022/2023.

Vilken är den roligaste bortamatchen?

Lund. Alltid bra drag på Lundastudenter. Särskilt roligt att tysta dem.  

Vilka spelar säsongens final?

Känns som det är upplagt för ett riktigt prestigemöte i Chalmers vs KTH. Förhoppningsvis inför fullsatta läktare.

Den klassiska ishallen Frölundaborg, som till vardags är basen för Frölunda HC:s verksamhet, är Chalmers hemmaarena vid spel i SUHL. Foto: Erik Aerts/CFFC.se

Presentation av Chalmers Blue McRangers styrelse säsongen 2023/2024:

Erik Lilja, ordförande. Skånepåg från Kristianstad som gör sin femte säsong med Chalmers. Tillför rutin och ledarskap till ett annars redan starkt lag.

Villiam Kroon, kassör. Från Sveriges framsida Göteborg och gör sin andra säsong i sin hemstads häftigaste lag. Ser till att laget har bra frågesporter att underhålla sig med på väg till bortamatcherna.

Jacob Rehn, vice-ordförande. Med rötter i lilla orten Tidaholm och inne på sin tredje säsong i Chalmers. Bidrar med rutin och engagemang till laget och ser till att träningarna blir ordentligt strukturerade.

Emil Vendelstrand, medieansvarlig. Från sommarstaden Varberg och inne på sin tredje säsong i Chalmers. Ser till att gruppen är sammanhållen och bidrar dag ut ut dag in till den goda stämningen i laget.

Erik Tönder, eventansvarig. Från kexstaden Kungälv och är inne på sin andra säsong i Chalmers. Skapar alltid leenden på läpparna inom laget och kompenserar med en del sura miner från motståndarna.  

Ludvig Johansson, transportansvarig. Gör sin andra säsong efter flytten från Troja Ljungby i hockeylandskapet Småland. Förutom att se till att laget alltid kommer fram till bortamatcherna finns han alltid till hands om någon i laget skulle behöva en hjälpande hand.

Albin Rundberg, sponsoransvarig. Uppväxt i Kungsbacka och är även han inne på sin andra säsong i Chalmers. Tillför idéer och god moral för att fortsätta driva laget och föreningen framåt.

Anton Olsson, revisor. Ursprungligen från Skene strax söder om Göteborg med två tidigare säsonger i Chalmers. Förutom att kontrollera så att styrelsen sköter sig bidrar han med ett stort hockeykunnande till laget. 

 

Så om du har vägarna förbi västkustens huvudstad under vintern, se till att tajma besöket med en av Chalmers Blue McRangers fartfyllda hemmamatcher. 

Kanske kan du även passa på att knyta några viktiga kontakter med någon av morgondagens ledare!

Följ Chalmers Blue Mcrangers

Är du intresserad av att veta mer om SUHL eller få information om hur du kan vara med i den fortsatta utvecklingen av svensk universitetshockey?

Hör av dig till info@studenthockey.se eller ta kontakt direkt med någon av styrelsemedlemmarna i Svenska Universitetshockeyföreningen

Under Nyheter kan du även lära känna övriga lag i SUHL samt ta del av de senaste nyheterna från SUHF!